Acupunctuur is een klassieke Chinese behandelmethode. Acupunctuur werkt vanuit een holistische benadering van de mens, het herstellen van een verstoorde energiebalans. Deze verstoring kan worden veroorzaakt door interne problemen of door een verstoorde wisselwerking tussen u en zaken uit de omgeving.

Deze methode werkt dit blijkt onder andere uit cijfers van de World Health Organization (WHO), meer dan 50 aandoeningen kunnen succesvol behandeld worden.

Door middel van het plaatsen van naalden op bepaalde punten op het lichaam, acupunctuur dus, kunnen zodoende het energetisch evenwicht herstellen, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

De Qi, simpel gezegd de energie in het lichaam loopt volgens vaste banen, meridianen. Op deze meridianen liggen acupunctuurpunten die elk hun werking hebben op uw functioneren. Nadat ik onderzocht heb waar de oorzaak van uw klachten zit, kan ik door bepaalde punten in een of meer meridianen te stimuleren of te verminderen de verstoorde energiebalans herstellen. Hierdoor komen Yin en Yang weer in evenwicht.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Allereerst begin ik met een uitgebreide vragenlijst, dit eerste consult duurt meestal meer dan een uur. Het begint met een vraaggesprek en daarnaast nog twee belangrijke onderdelen binnen de Chinese diagnostiek. Namelijk het voelen van de pols en het bekijken van de tong. Ook is het eerste consult inclusief een behandeling. Na de diagnose start ik met behandelen. Iedere behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Een complete behandeling kan bestaan uit naalden, oefeningen, voedingsadvies, moxa, cupping of gua-sha massage. Afhankelijk van de klachten bepaal ik wat voor u het beste zal werken. In het begin vinden de behandelingen meestal elke week of elke veertien dagen plaats, maar na enige tijd zal de frequentie omlaag gaan. Natuurlijk bepalen we dit samen en hangt het ook af van het verloop van uw klachten.

Chinese Fytotherapie de Chinese kruidentherapie is een van de pijlers van de Chinese Geneeskunde. Soms is het alleen behandelen met acupunctuur niet voldoende en zijn er op maat voorgeschreven kruiden nodig. Deze worden in een formule gecombineerd met uw situatie en door mij besteld bij de Natuurapotheek in Pijnacker. U ontvangt dan bij uw kruidenpakket ingesloten een factuur van de Natuurapotheek.